Handbal.nl app instructie

Gebruik van de Handbal.nl app

De app Handbal.NL is de enige en officiële app van het Nederlands Handbal Verbond. De Handbal.NL-applicatie is een gezamenlijk initiatief van het Nederland Handbal Verbond (NHV) en Sportlink. De app is gratis te downloaden in de playstore. Alle handbalverenigingen maken gebruik van deze app. Wij adviseren om deze app te downloaden op de telefoon want het bevat veel nuttige informatie en we zullen in de toekomst steeds meer via deze app communiceren.

De basisfuncties van de Handbal.NL app zijn:

 • Informatie over het programma, de standen en de uitslagen van de gehele handbalcompetitie.
 • Informatie over handbalverenigingen (adres- en contactgegevens, routeplanner etc.)
 • Kleedkamerindeling
 • Toevoegen (spelerspas) foto aan je eigen profiel
 • Inzien status van je eigen overschrijving
 • Persoonlijke en teamstatistieken
 • Het laatste handbalnieuws
 • Indienen van de resultaten door de scheidsrechter
 • Invullen van het digitale wedstrijdformulier
 • Toevoegen (spelerspas) foto’s bij alle teamleden door de teammanager


Er zijn twee mogelijkheden om van de app gebruik te maken:
1.     REGISTEREN ALS TOESCHOUWER

Wil je als ouder, opa of oma bijvoorbeeld het programma van je (klein)kinderen volgen, zodat je weet wanneer ze moeten spelen? Registreer jezelf dan met je e-mailadres en een wachtwoord. Dit e-mailadres hoeft niet bekend te zijn bij een vereniging of bond. 
Je ontvangt vervolgens een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Zodra je jouw registratie geactiveerd hebt kan je inloggen in de app. Nu kun je eenvoudig op vereniging zoeken en het betreffende team toevoegen aan de favorieten.

2.      REGISTREREN ALS BONDSLID

Dit type registratie is nodig als je bijvoorbeeld scheidsrechter of coach (teamverantwoordelijke) bent. Als je voor de eerste keer aan de slag gaat met de app van Sportlink is het nodig dat je jezelf registreert. Om jezelf te kunnen koppelen aan jouw gegevens (relatiecode) moet je het e-mailadres gebruiken dat in Sportlink Club bij je persoonsgegevens staat. Dit is dus het email adres dat bekend is bij de ledenadministratie. Vraag na waarmee je geregistreerd staat via info@hugogirls.nl.
Indien je als toeschouwer gebruik wilt maken van de app is dit niet noodzakelijk. 
Na registratie ontvang je op het opgegeven e-mailadres een e-mail met daarin een activatielink. De keuze van het wachtwoord is vrij. De activatielink is permanent geldig, tot het moment dat de activatielink is gebruikt. Daarna is de link niet meer geldig en zal aan de gebruiker worden getoond dat de link reeds is gebruikt.
Als je op de activatielink in de e-mail klikt dan kom je op de pagina waar bevestigd wordt dat het account is geactiveerd.
Om nogmaals de activatielink te ontvangen kan je jezelf opnieuw registeren met hetzelfde e-mailadres. De beheerder van Sportlink Club heeft ook de mogelijkheid om via gebruikersbeheer de activatielink beschikbaar te stellen.

INLOGGEN
Nadat de registratie en activatie hebben plaatsgevonden kan je inloggen in de app. 

 • Vul het e-mailadres in
 • Vul het wachtwoord in
 • En klik op Inloggen

Je bent nu ingelogd. Na download en installatie van nieuwe updates / nieuwe versies van de app ben je automatisch weer ingelogd. In de app heb je wel de keuze om uit te loggen wanneer dat wenselijk is.
Nu kun je eenvoudig op vereniging zoeken en het betreffende team toevoegen aan de favorieten.
 
GEBRUIK

 • Als coach (teamverantwoordelijke): voor de wedstrijd dient het digitale wedstrijdformulier ingevuld te worden. Er kunnen aanpassingen worden gedaan wanneer er spelers niet zijn of wanneer met invallers gespeeld wordt. Het formulier wordt verstuurd naar de official.
 • Als scheidsrechter: de scheidsrechtercontactpersoon deelt de scheidsrechter in en koppelt deze aan de wedstrijd. De scheidsrechter krijgt via de teamverantwoordelijke van beide teams het ingevulde wedstrijdformulier in de app. De scheidsrechter keurt de formulieren goed. Na de wedstrijd vult de scheidrechter de uitslag in en eventuele extra informatie.   

Kijk voor meer uitleg op www.sportlink.nl voor uitgebreide informatie en eventueel contact gegevens van de helpdesk.