Nieuws

 

Hugo Girls 1 verliest op nippertje van sterk Lacom

9 oktober 2017
Afgelopen zondag speelde dames 1 tegen Lacom. Gelukkig was de zondag niet zo regenachtig als de zaterdag en het veld werd al snel droog. Helaas was er geen scheidsrechter ingedeeld, dus moest er druk rondgebeld worden om er alsnog eentje te regelen. Annie Kager uit Schagen was gelukkig bereid om ons uit de brand te helpen en met slechts een kwartiertje vertraging konden we alsnog van start gaan.

In de buitenpoule is er geen onbetwiste nummer één, bijna iedereen kan van elkaar winnen. Als wij vandaag de punten zouden pakken, was de bovenste plek weer in zicht.
Wij openden de score, maar Lacom maakte al snel het tegendoelpunt. Ze hadden een goed antwoord op onze verdediging en vanuit de hoek volgden er een aantal goals. De score verliep om en om, waarbij we soms een paar punten uitliepen, maar Lacom meestal ook weer kon aanhaken. Met een kleine voorsprong van 12-10 gingen we de rust in.

We kwamen na rust slecht uit de startblokken, want Lacom maakte niet snel de aansluitingstreffers, maar pakte zelfs een voorsprong van drie punten. We liepen een tijdje achter de feiten aan, maar door even gas te zetten met afstandsschoten trokken we de stand weer gelijk. Lacom werd moe, ging op elkaar zeuren en wij kwamen in een iets betere flow. Sein om het gas erop te zetten, maar we zakten weer terug en lieten Lacom terug in de wedstrijd komen. Een gelijke stand als einduitslag was gezien de wedstrijd op zijn plaats geweest, maar in de laatste minuut lieten we Lacom toch de 21-20 maken, waardoor de punten naar Langedijk gingen.

Voor ons is het zaalseizoen het belangrijkst, maar het is toch jammer dat we er op het veld nog niet helemaal lekker in komen. We hebben nog twee wedstrijden te gaan en spelen nog een oefenwedstrijd voordat we voor het ‘echie’ gaan in de 1e klasse.