Nieuws

 

Hugo Girls boekt nipte zege op Spartanen

26 april 2017
Hugo Girls 1 – Spartanen 1

Na twee vrije weekenden mocht dames 1 eindelijk weer het veld op voor een pot handbal. Spartanen was de tegenstander en daar was tijdens de uitwedstrijd in september dik van verloren. De speelster van wie we het meeste te duchten hadden bleek bij de wedstrijd in de Noord niet aanwezig, dus dat was een meevaller. Helaas kwam er ’s morgens nog een dikke bui over waardoor het veld nat werd,

maar tegen de tijd dat de scheidsrechters infloten had Jos de meeste plassen weggebezemd en was alles weer zo goed als droog, dus konden we er een leuke wedstrijd van maken.

De eerste twintig minuten van de eerste helft waren blijkbaar nodig om het wedstrijdritme weer een beetje op te pakken. Zowel de aanval als verdediging waren niet scherp en Spartanen wist goed te profiteren van de ruimte achter onze opbouwers. Hun schoten waren aardig scherp en zo keken we ‘zomaar’ tegen een achterstand van een punt of vier aan. In de laatste tien minuten van de eerste helft werden we feller, ging het tempo omhoog en konden we iets meer aansluiten. Ruststand: 12-14.

De tweede helft begonnen we zoals we de eerste geëindigd waren en kwamen we snel langszij bij Spartanen. Toen gingen de punten over en weer en werd het echt een spannende wedstrijd. Leuk voor het publiek, frustrerend voor onze coach J. Spartanen hield het hoofd niet altijd koel en dat leverde hen een aantal tijdstraffen op, zelfs voor de keepster, en ook een directe rode kaart voor ongeoorloofd verdedigen op Deanne. Hiervan profiteren en de wedstrijd rustig en gecontroleerd uitspelen lukte ons niet helemaal, maar uiteindelijk trokken we toch aan het langste eind en wonnen we met 24-23.

Zondag 30 april spelen we de volgende competitiewedstrijd tegen Excelsior, om 13:00 uur in de Noord. Als dit Contact al verschenen is hebben we de eerste bekerwedstrijd ook gespeeld en hopen we de volgende ronde bereikt te hebben.

We zien u graag langs de lijn!