Nieuws

 

Dames 1 kan kampioenschap waarschijnlijk wel vergeten

21 februari 2017
Waar je hiervoor nog een enthousiast verhaal leest in de aanloop naar de spannende wedstrijd die toen nog gepland stond, wordt dit verslag met een kater geschreven. Het is ons niet gelukt om Victoria O te verslaan.

In de weken voorafgaand aan de belangrijkste wedstrijd van het seizoen werd er goed getraind, alle wedstrijden werden ruim gewonnen, we waren scherp en gebrand op een overwinning. De zaal was ijskoud, maar leeg omdat er een wedstrijd was uitgevallen, dus er was voldoende ruimte voor een goede warming-up. De tribunes stonden klaar met zelfs extra banken en die bleken nodig te zijn ook, want vanaf 13 uur kwam het eerste publiek al binnen druppelen. Amber en Lisan werden ingegooid, maar toen kregen we ook de eerste tegenvaller te verwerken. Jet was twee weken geleden op haar knie gevallen en zakte er weer doorheen. Omdat Laura onderweg was naar Mexico, moesten we het met een halve cirkel stellen, maar dat was nog geen man overboord.

Met wat aanwijzingen van Jos had de bond een goede scheidsrechter aangesteld. In een wedstrijd waarin het er fel aan toe gaat is dat erg fijn. Hij floot om half 2 de wedstrijd in en we konden eindelijk beginnen aan waar we zo lang naar uit hebben gekeken. Meestal is de eerste klap een daalder waard, dus Ilja scoorde de 1-0. Via 1-1 werd het 2-1 door een penalty voor ons, maar toen zette Victoria O de eerste stappen om wat afstand te nemen. Het feit dat we in de eerste 20 minuten vier penalty's toegekend kregen en Victoria O niet één en wel een aantal tijdstraffen, zegt misschien iets over de wijze van verdedigen van de Obdammers, wat overigens niet persé onsportief was. Desondanks wist Victoria O uit te lopen naar 12-6, met nog zo'n vijf minuten te spelen in de eerste helft. Yvon scoorde nog via een afstandsschot en Deanne, onze hoek die maar een metertje van de achterlijn nodig heeft om te scoren, maakte er vlak voordat de eerste dertig minuten verstreken waren ook nog twee goals. De schade was dus ingelopen, we waren wat feller geworden en konden gaan rusten met 9-12.

In de rust werd een aantal afspraken gemaakt en vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. Als je dan echter niet net zo fel uit de startblokken komt als je de eerste helft geëindigd bent, sta je dus weer in no-time zes punten achter. Tot overmaat van ramp werd Deanne weer ongeoorloofd verdedigd, waardoor zij een tijdstraf kregen, maar wij haar de rest van de wedstrijd kwijt waren door een blessure. In de wedstrijd van het jaar helpt het niet mee als je twee vaste waardes mist, maar we gaven de strijd zeker nog niet op. Echter was Victoria O iets slimmer in hun aanval en wij kwamen tekort in de afronding. Bij een stand van 16-22 floot de scheidsrechter af en vierde Obdam een feestje.

Helaas overkomt het ons nu voor het tweede seizoen achtereen dat we het kampioenschap nét niet halen en dat maakt de druiven extra zuur. Het is jammer dat je een heel seizoen 'mindere' tegenstanders hebt waar je goed tegen speelt en waar je regelmatig makkelijk van wint, maar dat je de strijd om de eerste plek maar met één team uitvecht. En als je dan op het moment suprême net tekort komt, is je goede seizoen, naast veel speelplezier natuurlijk, niet zoveel meer waard.. In de eerste klasse kom je veel teams tegen waartegen het spannend is en dat zijn leukere wedstrijden om te spelen én om te kijken. We hopen nog op een misstap van Victoria O, of een extra promotiewedstrijd, waardoor we alsnog promotie naar de eerste klasse kunnen afdwingen. En anders spelen we volgend jaar weer met opgeheven hoofd in dezelfde klasse en gaan we weer vol voor die felbegeerde eerste plek!

Er was ontzettend veel publiek op deze wedstrijd afgekomen, wat we enorm waardeerden en ons een heel goed gevoel gaf! We hopen dat jullie er ondanks de afloop van genoten hebben en we hopen iedereen nog veel vaker te zien! We mogen twee weken rusten en dan beginnen we op 4 maart aan de staart van het zaalseizoen, waarin we die tweede plek moeten zien vast te houden.