Nieuws

 

Hugo Girls wint ovetuigend van JHC

12 februari 2017
Op zondag 5 februari speelde dames 1 in de sporthal Sport aan zee tegen JHC. Hugo Girls en JHC zijn geen onbekende ploegen voor elkaar. De vraag was welk team van JHC er klaar zou staan voor de Heerhugowaardse dames.

De wedstrijd begon slordig naar het idee van Hugo Girls. Door wat uitprobeersels met het oog op volgende week begon de wedstrijd wat slordig. Na een minuut of 5 hadden de dames van Hugo Girls zich herpakt en hebben ze de overwinning geen seconde meer uit handen gegeven. De wedstrijd was al vrij snel beslist.

Na een minuut of 10 te hebben gespeeld stond er een voorsprong van 5-9 op het scorebord in het voordeel van Hugo Girls. De dames van JHC wilden de dekking van Hugo Girls wegspelen door veel te passeren. Dit zorgde er voor dat de dames van Hugo Girls in een 6-0 opstelling gingen staan. Na deze actie kwamen de dames van JHC er niet meer aan te pas. Alleen met afstandsschoten bleven ze succesvol. De ruststand was 9 – 19 in het voordeel van Hugo Girls.

Na rust probeerde Hugo Girls het eigen spelletje op te pakken. Een snelle omschakeling en spelen vanuit binding moest zorgen voor vergroting van de marge. Hugo Girls had goede momenten waarin werd gescoord. JHC liet zich niet kennen en bleef vechten. De Heerhugowaardse dames bleven hun eigen spel spelen en wisten daardoor de marge te vergroten naar uiteindelijk 13 doelpunten verschil. De eindstand was 21 – 34 in het voordeel van Hugo Girls.

Volgende week zondag, 12 februari, maakt Hugo Girls zich klaar voor Victoria O uit Obdam. Dit zou dè kraker van het seizoen moeten worden. Het is een belangrijke wedstrijd voor beide teams. We zien u ontzettend graag langs de lijn. Om 13.30 uur zal de wedstrijd starten! Tot dan!