Nieuws

 

Oefenwedstrijd

6 januari 2017
Selectie Hugo Girls - SSV1

Dinsdag 3 januari speelden we een oefenwedstrijd tegen SSV, normaal ben ik niet zo van verslagen van oefenwedstrijden. Oefenwedstrijden speel je vooral om ritme op te doen en de trainingsstof naar de wedstrijd te vertalen daardoor valt het wedstrijd element gedeeltelijk weg. Deze dinsdag stonden een paar dingen centraal die de selectie eenheid verder moest smeden. Dit is in mijn optiek goed gelukt. We spelen in de verschillende samenstellingen al gemakkelijker samen, en dat was voor mij wel een doelstelling dit seizoen. Dat de uitslag beter had gekund is van ondergeschikt belang. Onze dekking werd goed uitgetest, en vooral de 4de fase aanval waar we veel mee experimenteren begint al beter uit te pakken waardoor we dat straks kunnen gaan uitvoeren in de wedstrijden.

We hebben de wedstrijd in 3 aparte wedstrijden opgedeeld, met voor elke wedstrijd andere doelen, de doelen van de eerste wedstrijd werden niet volledig gehaald. Je kon duidelijk merken dat we een lange rust periode hebben gehad en zichtbaar moeite hadden om in ons spel te komen. De tweede wedstrijd werden de taken van de dekking geperfectioneerd wat resulteerde in een goed tweede gedeelte van de wedstrijd. De derde wedstrijd stond volledig in het teken van tegenhouden 1ste en 2de fase dekking en 4de fase aanval. Dit werd goed uitgevoerd, alleen moeten we de 4de fase meer trainen en beter in de zones lopen.

De 2de wedstrijd en 3de wedstrijd mocht Mandy (15 jaar) van de B2 haar debuut maken. Mandy traint sinds oktober 1,5 uur met de selectie mee. In mijn ogen ontwikkelt ze zich goed en ik wilde haar graag in een wedstrijd van de selectie aan het werk zien. Ze deed dit uitstekend. Mandy vertrouwde op haar techniek en bleef op techniek keepen wat echt knap is aangezien dit anders is qua niveau. Ze pakte 2 hele knappe ballen. We kunnen dit een geslaagd debuut noemen. Hugo Girls heeft iets met keepers… Met Amber, Lisan, Laura en nu Mandy heeft de selectie al gebruik kunnen maken van deze topkeepers, dan zit Lisa er nog aan te komen en Marijn die nog terugkeert van Australië. Al met al heeft Hugo Girls een keepers luxe.

De dames selectie krijgt al meer vorm met deze nieuwe opzet. Het heeft nog wel tijd nodig maar steeds meer begin ik structuur te zien en een grotere vorm van samenhorigheid. De fundering wordt dit seizoen gelegd zodat de doorstroming van jeugd naar de senioren een al kleinere stap gaat worden. Met veel trainen en oefenwedstrijden als selectie spelen, formeren we hopelijk een goede lijn zodat de stap van A-Selectie naar Senioren-Selectie elk jaar kleiner wordt en het plezier en het gevoel van 1 vereniging boven alles staat.

Zondag beginnen de eerste wedstrijden hopelijk tot dan.

Groetjes Jos
Trainer/coach Hv Hugo Girls