Nieuws

 

Toch terechte uitslag bij Hugo Girls

29 november 2016
Vandaag de nr 1 tegen de nr 2 in de competitie. Na het nodige voorwerk te hebben gedaan, en de laatste trainingen benut voor het tactische plan, had Hugo girls er zin, we waren goed voorbereid met een duidelijk plan. Op zaterdag kregen we te maken met een kleine tegenslag. Speelster nummer 2 kon niet aanwezig zijn vanwege ziekte.

Last-minute een jeugdspeelster erbij gehaald. Als we deze opstelling vergelijken met vorig seizoen doen er maar liefst 5 nieuwe speelsters mee, na dit tegenslagje hadden we nog steeds vertrouwen in een goede afloop.

We begonnen de wedstrijd voortvarend, als snel stond er 1-5 op het scorebord, in de eerste helft klopte alles, op de rommelige laatste minuten na, er was onduidelijkheid over de nog te spelen minuten die gingen duidelijk in onze hoofd zitten aangevuld met nog wat foutjes in de tijdwaarneming t.o.v. de stand. Werd er gerust met 3 doelpunten verschil in ons voordeel. Dit was erg zonde want het verschil had groter moeten zijn, noemen we maar een les voor de volgende wedstrijd.

De tweede helft gaf een compleet ander spelbeeld. Het werd een hele fysieke strijd met veel 2 minuten straffen aan beide kanten gevolgd met een rode kaart (3x 2 minuten) en nog een paar speelsters die scherp stonden voor rood. Deze tweede helft was zonde aangezien je twee ploegen heb die snel en attractief handbal kunnen spelen, maar ook dit hoort bij handbal het is net hoe je er mee omga, Victoria O kwam na 10 minuten spelen voor de eerste keer op voorsprong, na een periode van 10 minuten met maar 1 doelpunt van Hugo Girls. Gelukkig werd Hugo Girls op tijd wakker en begonnen weer te spelen volgens afspraak.

De voorsprong werd weer terug gepakt maar werd nooit meer een ruime voorsprong. Met nog 2 minuten te spelen en een voorsprong van 2 doelpunten verwacht je dat je het gecontroleerd kan uitspelen, dit lukte niet we gingen mee in het tempo wat resulteerde in zinderde thriller waar je als publiek van geniet en als speelster/begeleider voelt alsof er een jaar van je leven afgaat. Victoria O maakt 30 seconde voor tijd de gelijkmaker, keeper eruit speelster erin, met tien seconde te spelen bijna bal verlies met een leeg doel.

In de laatste 10 seconde cirkel volledig vrij en de hoek met alle ruimte, alleen de bal komt er niet door een slimme overtreding op een speelster van Hugo Girls. Afgefloten op 21 – 21. Voelt als een verlies voor Hugo Girls, maar ook een terechte uitslag als je 2 x de laatste minuten niet voldoende kan uitspelen dan is de uitslag terecht. Bedankt Lisanne, Malissa en Ineke jullie spelen zonder moeite mee op dit niveau. En dat is een fijne gedachte.

We bedanken de scheidsrechter voor het in goede banen leiden van de wedstrijd, het publiek voor de goede sfeer.