Nieuws

 

Hugo Girls pakt eerste punten in de zaal

24 oktober 2016
 Hugo Girls pakt eerste punten in de zaal
Afgelopen weekend speelden we tegen Tonegido in Hippolytushoef. Niet bepaald een onbekende tegenstander, want vorig seizoen speelden we twee keer buiten en drie keer binnen tegen elkaar. Altijd met winst voor Hugo Girls als resultaat, maar wel met wisselende uitslagen. De ene keer dik gewonnen, de andere keer was het verschil een stuk kleiner.

We startten de wedstrijd met de bal en al snel werd het net gevonden: 1-0. Onze verdediging stond net als in de afgelopen wedstrijden goed en de nieuwe speelster van Tonegido, die in het verleden op een hoger niveau heeft gehandbald, hadden we prima onder controle. De lange middenopbouwster had een goed afstandsschot welke een aantal keer geblokt werd, maar die we helaas niet elke keer konden afstoppen en ze toch een paar doelpunten kon maken. Soms liepen we iets uit, maar Tonegido bleef toch steeds in ons spoor, waardoor de ruststand slechts 8-9 in ons voordeel was. Gek genoeg voelde het alsof we de wedstrijd goed onder controle hadden, maar dit werd niet duidelijk gemaakt in de stand van dat moment.

De tweede helft begonnen we met een 4-2 aanval, maar door de ver uitstappende opbouwers konden we niet direct ons eigen spel spelen en was het nog wat zoeken. We schoten te snel op doel, met te wisselend succes. Door meer geduld te bewaren en de bal rond te spelen kwamen de gaatjes vanzelf en liepen we een aantal punten uit. Dit goede spel konden we niet tot het laatste fluitsignaal vasthouden, maar de voorsprong was ruim genoeg om niet meer uit handen te geven. Eindstand: 18-14 voor Hugo Girls. Aanvallend zijn er nog wat verbeterpunten en moeten we scherper zijn in de afronding, verdedigend kunnen we trots op onszelf zijn dat het aantal tegendoelpunten laag was. Ook onze keepster Amber groeit elke wedstrijd en is een betrouwbare sluitpost. De eerste punten van het zaalseizoen zijn binnen en wij zijn klaar om dit een goed gevolg te geven!