Nieuws

 

Sterk Hugo Girls tegen Schagen

10 mei 2016
 ‘De wedstrijd tussen Schagen en Hugo Girls werd op een mooie doordeweekse avond gespeeld omdat Schagen voor de zaal zou spelen om degradatie. Deze wedstrijd is uiteindelijk niet doorgegaan, nu kon voor Schagen ook de veldcompetitie beginnen.

Voor een aantal speelsters van Hugo Girls was het weken geleden dat zij hadden gespeeld. Hugo Girls was toe aan een overwinning en sprak af om dat vanaf de eerste minuut te laten zien. Vanuit de basis spelen en goede aanvallen opzetten.

In de eerste aanval werd de cirkelspeelster direct gevonden en kon deze het eerste doelpunt op haar naam schrijven. Hugo Girls had er duidelijk zin in en nam in het begin van de wedstrijd meteen een voorsprong naar 0-3.

Schagen kwam ook in de wedstrijd en scoorden ook doelpunten. Zij kwamen dichterbij tot 5-7. Er volgden mooie aanvallen, maar ook werd er balverlies geleden aan beide kanten door een laag zonnetje en het ontbrak soms aan balvaardigheid.

Een speelster van Hugo Girls viel ongelukkig achterover en bleek uiteindelijk op 2 plekken haar pols te hebben gebroken. De wedstrijd lag daardoor enige tijd stil.

Iedereen moest weer even warm worden en in de wedstrijd komen. De ruststand was 11-13. Na de rust pakten Hugo Girls de draad weer goed op. Er werd een gaatje geslagen naar 12-17.

De doelpunten kwamen vanaf allerlei plekken en werden door verschillende speelsters gemaakt. Er werd in de verdediging hard gewerkt om het dicht te houden. Beide keepsters van Hugo Girls verrichten goed keeperswerk, waarbij het aan Schagen kant soms zwakker was.

Schagen gaf zich niet gewonnen en kwamen tot 16-20 terug, maar Hugo Girls speelden als team sterk en sleepten de overwinning binnen met 19-28.

Een blij team die goed had samengewerkt, 8 speelsters maakten de doelpunten. Hugo Girls hield een goed gevoel aan de wedstrijd over, maar een hele nare nasmaak aan de blessure van hun medespeelster. Zij kan de rest van het seizoen niet meer spelen.’